{ "title": "Aknetrent Kolesterol", "image": "https://www.kolesterol.gen.tr/images/aknetrent-kolesterol-3904.jpg", "date": "19.01.2024 03:42:14", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Aknetrent kolesterol, Aknetrent akne tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Aknetrentte etkin madde olarak, vitamin A ile ilişkili ve retinoidler olarak adlandırılan bir gruba dahil olan izotretinoin bulunmaktadır. Aknetrent, sivilcenin şiddetli tiplerinin; yumrulu, yuvarlak akne ya da kalıcı yara izi bırakma riski olan akne tedavisinde kullanılır. Aknetrent'i sivilcenin, antibiyotik ve cilt tedavileri dahil sivilce karşıtı tedaviler ile iyileşmediği takdirde kullanılır. Aknetrent tedavisi dermatolog ya da cilt sorunlarının tedavisinde uzmanlaşmış hekim gözetiminde kullanılmalıdır.

Aknetrenti kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Soya ya da Aknetrent'in içeriğindeki yardımcı maddelerden birine karşı aşırı duyarlılık varsa kullanmayınız. Aknetrent içeriğinde, izotretinoinin yanı sıra soya yağı da bulunmaktadır. Hamilelerin, emzirenlerin, karaciğer hastalığı olanların, yüksek kolesterol ya da trigliseritler gibi çok yüksek kan yağ değerleri olanların, vücutta çok yüksek A vitamini değerleri olanların, tetrasiklinlerle birlikte tedavi görenlerin ve 12 yaşından küçük bireylerin kullanması sakıncalıdır. Yalnızca ergenlik dönemine gelmiş 12 yaşından büyük bireyler kullanmalıdır.

Aknetrent kolesterol

Akretrent içeriğinde bulundurduğu izotretinoin ve soya yağı yaygın olarak kolesterol ya da trigliseritler gibi kan yağlarını artırır. Akretrent düzenli kullanılacağı için sürekli olarak kolesterolün değerlerini yükseltecektir. Hekim Aknetrent tedavisi öncesinde, sırasında ve sonrasında bu değerleri ölçecektir. Halihazırda yüksek kan yağınız, diyabetiniz, aşın kilonuz varsa ya da alkolikseniz hekime söylemelisiniz. Daha sık kan testine ihtiyaç duyulabilir. Kan yağları yüksek çıkarsa, hekim ilacın dozunu azaltabilir ya da Aknetrent'ı kesebilir.

Aknetrent kolesterol tedavisi sonrasında kan bağışı

Aknetrent ile tedavi olmuş kadın ve erkek bireyler, tedavi esnasında ve tedavinin bitiminden sonraki bir ay içerisinde kan bağışında bulunamazlar.
" } ] }