{ "title": "İbrahim Saraçoğlu Kolesterol", "image": "https://www.kolesterol.gen.tr/images/ibrahim-saracoglu-kolesterol-3976.jpg", "date": "20.01.2024 19:24:56", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
İbrahim Saraçoğlu kolesterol düşürücü etkiye sahip besinler sayesinde doğal yöntemlerle kolesterolü düşürmek mümkündür. Kolesterol, bir yağ türüdür. Daha çok hayvansal kaynaklı yiyeceklerde ve hücrelerde bulunan mum yapısında yağa benzeyen maddelerdir. Kötü kolesterolün kanda birikmesiyle yüksek kolesterol meydana gelmektedir. Kanda kolesterolün yüksek olması kalp krizi, damar tıkanması, böbrek yetmezliği ve falç gibi rahatsızlıkların oluşma riskini arttırmaktadır. İbrahim Saraçoğlu kolesterol düşürücü besinleri bizler için sıralamıştır. Kolesterolü yüksek olan kişilerin bu besinleri tüketerek doğal yöntemlerle kolesterolü düşürebilir, vücut daha sağlıklı olmaktadır. Bu besinler nelerdir, bir göz atalım.

İbrahim Saraçoğlu Kolesterol düşürücü besinler ve bitkiler

Yulaf kepeği, elma, ceviz, badem, fındık, sarımsak, soya, balık, greyfurt, ahududu, bakliyat özellikle kuru fasulye, havuç, zeytinyağı, üzüm, yeşil ve siyah çay, domates, soğan, karpuz ve keten tohumudur.

Yulaf tam bir kolesterol savardır. En çok etkisi olan besinlerden biri yulaf kepeğidir. Yulaf kepeğinin zararlı kolesterolü düşürücü etkisi vardır. Bunun yanında faydalı kolesterolde hiçbir etki, değişiklik yapmaz. Ayrıca yulaf kepeğinin kan şekerini normal seviyeye çektiği ve kilo kontrolü sağlayıcı özellikleri de vardır. Yulafı yağsız süt veya yoğurt ile karıştırarak tüketebilirsiniz.

İbrahim Saraçoğlu kolesterol düşürmesinde etkili olan besinlerden olan ceviz, badem, fındık üçlüsü kolesterol düşürmede oldukça etkilidir. Ceviz, fındık ve badem üçlüsü doğmamış yağ içermesi sebebiyle zeytinyağı gibi benzer özellikler gösterir. Aynı zamanda ceviz omega 3 içermesiyle önemli bir kalp dostudur. Bir günde tüketeceğiniz 100 gram badem veya 50-60 gram ceviz kolesterolü %15-20 oranında düşürmektedir. Eğer kilo problemi varsa bu üç kuruyemişi kontrollü bir şekilde tüketmenizde fayda vardır. Kilo problemi yaşayanlar güne 2-3 adet ceviz veya fındık tüketerek başlayabilirler.

Keten tohumu yüksek bir omega 3 kaynağıdır. Bu nedenle tıpkı yulaf kepeği gibi kolesterol savar olarak isimlendirilmektedir. Keten tohumunun enerji miktarı oldukça yüksektir. Fazla tüketiminde ishal oluşumuna sebep olabilmektedir. Gün içinde 1-2 yemek kaşığı tüketilmesi yeterli olacaktır.

Gün içinde tüketeceğiniz 3 adet elma kolesterolü önemli oranda azaltmaktadır. Ayrıca elmanın içinde bulunan bazı maddeler kolesterolün oksidsasyonunu düşürür ve damar hasarını azaltıcı etki gösterir. Gün içinde öğünlerinize 2-3 adet elma ekleyerek yemeniz kolesterolü düşürmek amacıyla çok etkili olacaktır.

İbrahim Saraçoğlu kolesterol düşürücü olan besinlerden biri de sarımsaktır. Kanı sulandırarak damar sertliğini engeller. Sarımsak zararlı kolesterolü azaltırken faydalı kolesterolü de yükseltici özelliğe sahiptir. Ayrıca önemli ölçüde antioksidan kaynağıdır. Sarımsağın çiğ veya pişmiş olması doğranması şeklinde tüketilmesi arasında hiçbir fark yoktur. Her türlü sarımsağı çok rahat tüketebilirsiniz. Fazla tüketiminde şişkinlik, ağrı ve yanma gibi sindirim sorunları ortaya çıkabilmektedir.
" } ] }