{ "title": "Kolesterolü Düşüren Bitkiler", "image": "https://www.kolesterol.gen.tr/images/kolesterolu-dusuren-bitkiler-1638.jpg", "date": "19.01.2024 15:44:02", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Kolesterolü Düşüren Bitkiler: Kolesterol vitaminler ve minerallerin kas dokularına, kemiklere, organlara ulaştırılması için vücuda gerekli bir maddedir. Ancak vücuda oluşan yüksek kolesterol değerleri oldukça zararlıdır. Yüksek kolesterol damar tıkanıklığına yol açması nedeni ile kalp krizine neden olur. Beslenmede düzensizlik aşırı yağlı tüketmek kolesterolün artmasına neden olur. Bu nedenle beslenme biçiminin düzenli olması kolesterolün düşmesini sağlamaktadır. Bazı bitkiler kanda bulunan yağ seviyesini düşürür bu durumda kolesterolün düşmesini sağlar. Vücutta kolesterol seviyesini düşürmek için birçok bitkilerden yararlanılmakta ve bu bitkiler sayesinde vücudu, organları birçok hastalıklara karşı korumak mümkün olmaktadır. Kolesterol seviyesini düşürmek amaçlı bitkilerden yararlanmak istenildiğinde ilk önce bir Uzman doktora giderek danışılmasında fayda vardır.

Kolesterolün Düşüren Bitkiler: Kolesterol seviyesinin dengelenmesi için yaşam tarzında değişiklik yapılması esastır.

Ceviz: Ceviz vücutta bulunan birçok hastalığa iyi geldiği gibi kolesterol düşürücü etkisi de oldukça çoktur. Cevizin kan damarları üzerine büyük fayda sağlamaktadır.

Sarımsak: Sarımsak içerdiği Ajoen ve alisin maddeleri vücutta bulunan fazla kolesterolün atılmasını sağlamaktadır ve kolesterolü düşmesini sağlayan bir bitkidir. Sarımsağın faydasını görmek için mutlaka çiğ olarak tüketilmelidir.

Cayenne Biberi: Cayenne biberi içerdiği Kapsaisin maddesi ile oldukça acı oluşu ve kolesterol düşürücü özelliği taşımaktadır.

Safran Bitkisi: Safran içeriğinde bulunan Krosetin sayesinde kolesterolün düşmesini sağlamaktadır.

Zencefil bitkisi: Zencefil kökleri kanda bulunan fazla kolesterolün atılmasını sağlamaktadır. Ayrıca zencefil kan dolaşımını hızlandırır damar tıkanmasını önler.

Alıç Bitkisi: Alıç damarları genişletir kan dolaşımını hızlandırır ve damarların duvarında kolesterolün birikmesini önler.

Ginseng Bitkisi: ginseng içeriğinde bulunan Ginsenosit özelliği ile Vücutta oluşan kolesterolün atılmasını sağlamaktadır.

Zerdeçal Bitkisi: Zerdeçal içeriğinde bulunan Kurkumin maddesi sayesinde kolesterolün düşmesini sağlar ve kanın pıhtılaşmasını çözerek felç riskini önlemektedir.

Karnıyarık Otu: bu bitki içeriğinde bulundurduğu Müsilaj denen bir lif bulundurmaktadır. Bu lif su ile temas ettiğinde Müsilaj genişler ve sindirim sisteminde oluşan fazla kolesterolü emerek kana karışmadan dışarı atılmasını sağlar.

Zeytin: Yeşil zeytin, siyah zeytin hem kolesterol düşürücü özelliği hem içerdiği yüksek antioksidan sayesinde kansere karşı koruyucu özelliğe sahiptir.

Bu bitkilerin yanı sıra birçok bitkilerinde kolesterol üzerinde etkisi çoktur. Fındık, badem, yulaf, çam fıstığı, yer fıstığı, yeşil çay, domates, elma, enginar soya fasulyesi, Brüksel lahanası gibi birçok bitkilerin tüketilmesi vücut sağlığını korur ve kolesterolün oluşmasını önler.
" } ] }