Kolesterol Düşüren Sebzeler
Kolesterol Düşüren Sebzeler: Genel olarak birçok kişide kolesterol vardır. Çünkü kanın yapısı gereği bileşenlerinde kolesterol maddeleri mevcuttur. Burada dikkat edilmesi gereken LDL kolesterol değerinin yükselmemesi ve HDL kolesterol maddesinin de çok düşmemesidir. LDL artarken HDL düşecektir. Bundan dolayı, kolesterolün ilacı ve tedavisi sizin elinizdedir.
Dengede tutmak için yeme içme ve günlük hareketlerinize dikkat ederek bu dengeyi sağlamak zorundasınız. Özellikle ileri yaşlarda damar yapıları, yaşlarından dolayı yıpranmakta ve bu da riskli bir şekilde kolesterolün yükselmesi ile kalp damar tıkanıklığına neden olabilmektedir. Kolesterol düşüren sebzelerde ise dikkat etmeniz gereken temel konu belirteceğimiz sebzeleri nasıl tüketeceğiniz konusudur. Her ne kadar kolesterolü düşürme de faydası olsa da yanlış bir şekilde pişirerek tüketmenizde yararı yerine zararı olmaktadır.
Kolesterol Düşüren Sebzeler ve Tüketme Yöntemlerinde Dikkat Etmeniz Gerekenler- Patlıcan: Patlıcan lifli yapısından ve mor renkli sebzelerden olması dolayısıyla kolesterol düşürmekle birlikte birçok hastalıklarda da şifa kaynağıdır. Fakat dikkat etmeniz gereken patlıcanı tüketirken kızartma şeklinde veya patlıcan ile yağlı yemekler yaparak tüketmemeniz gerekir. Fayda sağlamak istiyorsanız sade bir şekilde ızgarada veya fırında hazırlayarak tüketmeniz gerekir.
- Biber: Biberin kolesterol düşürmede en büyük katkısı, daha önce bahsettiğimiz LDL değerinin damar içinde kanın tıkanmalarına neden olduğu ve özellikle acı biber ile vücutta direk ısı artırarak, kanın daha çok pompalanması ve dolaşımı gerçekleşir.
Bu şekilde kolesterol değeri direkt olarak düşecektir. Fakat biberi çiğ olarak tükettiğiniz sürece fayda alacaksınız. Kızartma veya başka türlü şekillerde tüketildiğinde hiçbir yararı olmayacağı gibi zararı olacaktır. Günlük olarak salatalarınızda kullanabilirsiniz.
- Soğan ve Sarımsak: Soğan ve sarımsak tüketimi ise kolesterol düşürmede etkili olmakla birlikte doğal antibiyotiklerdir. Soğan ve sarımsakları tüketme şekli ise çiğ bir şekilde tüketebileceğiniz gibi ızgarada yani közde pişirdikten sonra tüketilmesi çok daha faydalı olacaktır. Közde tüketilmesi ise direkt LDL kolesterol maddeleri yok etmekle birlikte vücutta tüm zararlı bakterileri de yok edecektir.
- Yeşil Çay: siyah çaylarda özellikle demli çaylar kolesterolü artırırken açık siyah çay ve yeşil çayda kolesterolü düşürmektedir. Yeşil çay vücut ısı değeri yükseltmekle birlikte kan dolaşımını dengeleyerek LDL kolesterol değerini düşük seviyede tutmanıza yardımcı olacaktır.
- Fasulye: Fasulyenin diğer sebzelerden ayıran özelliği ise lifli yapısından dolayı kolesterol düşürmede etkili olmakla birlikte damar rahatsızlıklarında şifa kaynağıdır. Fasulyeyi kuru baklagil yerine yeşil olarak tüketilmesi kolesterol değerinin düşmesinde çok daha faydalı olacaktır.
19.01.2024 15:50:15
Kolesterol Düşüren Sebzeler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Kolesterol Düşüren Sebzeler"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|